Dette er en tomatsaus jeg komponerte i juli 2014 etter å ha lest en drøss med oppskrifter og artikler, så inspirasjonen ble hentet fra mange gode kokker på det store nettet. Jeg delte den så i en facebookgruppe, og den er til dags dato en av de mest populære tomatsausene der! Fremgangsmåten er veldig enkel og her kommer smakene av tomatene skikkelig godt frem. Dyrker du egne tomater er dette oppskriften du bør prøve! Sausen er perfekt å fryse eller hermetisere.

page

Her har jeg kopiert teksten fra det opprinnelige innlegget:

En av mine favorittretter gjennom tidene har vært spaghetti bolognese og jeg har mange ganger forsøkt å gjenskape den som man får servert på gode italienske restauranter – uten hell. I dag slumpet jeg til å lage en saus som var utrolig lik, og rett og slett helt fantastisk god. Denne MÅ dere prøve, jeg garanterer suksess!!

Utgangspunktet var 1,8 kg gode plommetomater og sluttresultatet ble nesten 6,5 dl konsentrert saus. Vask og tørk tomatene, del de i to og la de tørke raskt på tørkepapir. Legg de med skinnsiden ned i en form og pensle med en god olivenolje (jeg pensler istedenfor å “ringle over”). Jeg brukte en hel hvitløk i båter som jeg spredte mellom tomatene, med skall og lett knust med en kniv, og krydret med jozo fingersalt med hvitløk og rosmarin, ferskknust blandet pepper, røkt paprikapulver og chili explosion (bruk salt og krydder etter smak).

Stek nederst i ovnen på 120 grader i 1,5 time, så 1,5 time midt i ovnen på 150 grader. La de avkjøles litt i ovnen med døren på gløtt (kommer mye damp ut), lag så puré med stavmikseren (hvitløken blir hard og kan kastes). Denne sausen kan du bruke som utgangspunkt til alt mulig, og også spise den som suppe! Bon appetit!

page2