Vinneroppskriften fra Smoothieutfordring uke 1

Årets første Smoothieutfordring i regi av Matfrabunnen blogg gikk virkelig over all forventning. Nesten 400 friskuser gjennomførte utfordringen sammen! Jeg som skrøt til gubben når vi nærmet oss 30. 😀

Hvorfor en Smoothieutfordring?

Smoothieutfordringen begynte som et nyttårsforsett for meg selv. Jeg vil få i meg enda litt mer frukt og grønt. Trening etter jobb har også vært litt problematisk med tanke på mat, f.eks. balansen mellom å spise for lite vs for mye.

Sunne, grønne smoothies har vært en fantastisk ‘oppdagelse’ for min egen del! Endelig har jeg funnet det mini-måltidet som gjør meg skikkelig klar for en god treningsøkt. Et måltid som ikke bare metter, men som er så friskt, digg og samtidig veldig, veldig sunt! Det sluttet med andre ord ikke med 21 dager for min del. 😉

Hva er en “grønn” smoothie?

Klassiske smoothies lages typisk med melk eller juice, banan og frosne bær og jeg lager ofte disse med hjemmelaget kefir. Men, siden romjulen har jeg brukt utallige timer på å designe og prøvesmake (smake, smake, smake!) flere titalls grønne smoothieoppskrifter.

En grønn smoothie betyr rett og slett at den inneholder grønnsaker. Vanlige smoothies inneholder, selv om de er sunne, ofte mye søtt. Grønne smoothies er sunnere og hjelper deg å oppnå 5-om-dagen. Om du ikke har prøvd en grønn smoothie før er oppskriften nedenfor perfekt. Du smaker ikke spinaten, jeg lover.

Grønn smoothie med bringebær, klementin & lime

sunn grønn smoothie smoothieoppskrift bringebær honningmelon smoothieutfordring2,5 dl usøtet soyamelk
50 g bringebær
50 g klementin
30 g banan
25 g spinat
20 g dadler uten stein
1-2 ts lime
3-4 ss mandler
1 ts knuste linfrø

Næringsinnhold per porsjon: 311 kcal, 13,8 g fett, 27 g karbohydrater, 14,8 g proteiner og 9,5 g kostfiber.

Jeg elsker ferske urter i smoothies! Les her om hvordan du kan dyrke MENGDER med gratis basilikum hjemme på kjøkkenbenken

Slik gjør du:

Ha først i soyamelken, deretter myke ingredienser, nøtter og til slutt alt som er frossent. Blend til en glatt konsistens, men ikke så lenge at den blir varm. Med en kraftig blender går dette på et minutt eller mindre, med vanlige blendere noe lenger.

Frys gjerne mesteparten av frukt og bær, for varm smoothie er ikke godt. Bruk frossen spinat, den er opp til fem ganger billigere og man merker ikke forskjell. Av ferske urter passer mynte eller sitronmelisse bra til. Prøv deg frem og finn det som DU liker! Jeg hakker opp litt av en urte og blander i en spiseskje av smoothien for å prøvesmake først.

Vil du være med i Smoothieutfordringen?

Det er fortsatt fullt mulig å bli med i Smoothieutfordringen! Meld deg på på denne siden, og du mottar informasjonen du trenger med en gang på e-post. Du kan enten begynne på den første oppskriften, eller bare bli med på den som Smoothiegjengen er på nå. 🙂 NB! Du vil først motta en e-post der du må gå inn og bekrefte at du vil være med. Denne havner ofte i mappen for søppelpost (junk, spam), så husk å sjekke der! 

En sunn, enkel, morsom og billig Smoothieutfordring alle kan klare!

På e-post sender jeg ut handlelister med priser og en liste over ukens tilbud på relevante ingredienser i alle dagligvarebutikkene. Du får også oppskrifter jeg har designet selv fra bunnen av (inkl. kalorier og detaljert næringsinnhold). Jeg bruker ikke ‘jålete’ eller dyre ingredienser i smoothiene i denne smoothieutfordringen. Alle oppskriftene er også vegansk, glutenfri og laktosefri. For de som ønsker å bruke smoothiene som måltidserstattere får du også gode tips om det.

Her ‘møtes’ vi – Facebook og Instagram

Det er opprettet en privat Facebookgruppe for “Smoothiegjengen”. I tillegg kan vi dele bilder på Instagram for de som er der. All info fås på e-post etter at du har meldt deg på. Husk å sjekke mappen for søppelpost! ? Håper vi sees!