Den beste smoothieoppskriften fra uke 2 i Smoothieutfordringen

Årets første Smoothieutfordring i regi av Matfrabunnen blogg ble en skikkelig suksess! Vi i Smoothiegjengen ble til slutt nesten 400 stykker som gjennomførte dette sammen. 😀 Jeg er utrolig imponert over dere som deltok, og all entusiasmen underveis!

Og, ikke minst, høre kontinuerlig hva dere synes om de ulike oppskriftene. Dere har jo også kåret ukens smoothie, slik dere gjorde for uke 1. Denne uken er det Mango & bær som vant, med stor margin! Se nedenfor for oppskriften på denne superdigge, energigivende grønne smoothien, som også var den med mest ‘grønt’ i!

Kan man få økt treningsglede ved å drikke grønne smoothies?

JA! Etter at den andre uken var gjennomført var jeg ganske sikker på at disse grønne, sunne smoothiene virkelig hadde noe for seg. Jeg har endelig funnet et måltid mellom jobb og trening som fungerer optimalt. I tillegg synes jeg å merke økt energi. Det er selvfølgelig vanskelig å skulle konkludere med at det er smoothiene som gjør dette. Likevel vil jeg nok si det, for jeg har ikke endret på noen andre vaner, aktivitetsnivå eller kosthold.

Grønne smoothies = mer energi og mer treningsglede

For å svare på spørsmålet over, så gir økt energinivå økt treningsglede! Jeg føler at jeg har mer overskudd og mer ‘på lager’ på treningene nå. Tidligere var jeg ofte både trøtt og sliten etter jobb, og derfor også umotivert. Slik er det ikke lenger! Smoothieoppskriften som vant for uke 2 er også en av mine favoritter. Den blir rålekker i fargen, så denne må dere prøve!

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BPJ1GtMDdiu/]

En nydelig og sunn grønn smoothie med mango & bær

Jeg anbefaler at du fryser frukt og bær. Da trenger du ikke bekymre deg for holdbarhet, og iskald smoothie er bedre enn varm! Bruk frossen spinat, den er opp til fem ganger billigere og man merker ikke forskjell. Av ferske urter passer basilikum bra til.

Visste du at du enkelt kan få mengder med gratis basilikum på kjøkkenbenken hjemme? Prøv deg frem og finn det som DU liker! Jeg hakker opp litt av en urte og blander i en spiseskje av smoothien for å prøvesmake først. Ingrediensene nedenfor er til én smoothie:

  • 2,5 dl usøtet soyamelk
  • 50 g mango
  • 30 g blåbær
  • 30 g spinat
  • 30 g avokado
  • 25 g jordbær
  • 20 g dadler uten stein eller 1/2 ss honning
  • 1 ss lime
  • 1 ss mandler
  • 1 ts knuste linfrø

Næringsinnhold per porsjon: 320 kcal, 15,9 g fett, 25,9 g karbohydrater og 13,4 g proteiner. Hver porsjon har også 9,3 g kostfiber. 

Ha først i soyamelken, deretter myke ingredienser, nøtter og til slutt alt som er frossent. Blend til en glatt konsistens, men ikke så lenge at den blir varm. Med en kraftig blender går dette på et minutt eller mindre, med vanlige blendere noe lenger.

PS: Sjekk ut e-boken min med masse digge smoothieoppskrifter som ikke ligger ute på bloggen