Vi er store fans av meksikansk mat/tex-mex og spiser taco hver eneste fredag (!) og enchiladas og quesadillas ofte, spesielt etter at vi byttet ut krydderposene fra Santa Maria med hjemmelaget tacokrydder og lager hjemmelaget guacamole til. Tex-mex er sammensatt av ordene ‘Texan’ (fra Texas) og ‘Mexican’ (fra Mexico) og beskriver mat som er en blanding av de to kjøkkenene. Visste du for eksempel av chili con carne ikke er meksikansk, men faktisk fra Texas? Her kan du lese mer om forskjellen mellom tex-mex og autentisk meksikansk mat.

enchilada

I går skulle vi egentlig lage quesadillas, men siden det tar litt tid (og vi var veldig sultne!) gikk vi for en enkel variant av enchiladas isteden. Disse lager man egentlig med en spesiell saus som krever tid å lage, men den oppskriften får komme en annen dag. 🙂 Slik gjorde vi i går:

enchilada3

Brun 800 g kjøttdeig godt (vi brukte 1 pakke karbonadedeig og 1 pakke svinekjøttdeig, rekker til 6 store lefser), tilsett 30 g hjemmelaget tacokrydder eller 1,5 pakke kjøpekrydder og kok inn med ca 1 dl vann. Skjær 1/2 løk og et par vårløk i små biter og stek med til slutt. Legg fyllet i en strimle på en hvetetortilla, ha over litt ost, jalapeno og noen strimler med paprika, klem kanten godt over og rull med et fast grep. Noe av fyllet ramler nesten alltid ut, men det kan man legge inn igjen når man har lagt de i den ildfaste formen. (Man må tilpasse antall lefser til personer og til formen man bruker, men lefsene bør ligge tett slik at de ikke løser seg opp og lekker under stekingen.) Ha til slutt over tacosaus, jalapenos og godt med ost. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 12-15 min, til osten er gyllen på toppen. Pass på at lefsene ikke blir brent. Server med tacosaus, jalapenos, salat og guacamole.

enchilada2