Jeg skrev nylig om kloning av basilikum, men det fungerte dårlig å dyrke koriander på samme måte. Det kom en liten rot på den ene stilken jeg satte i vann, men planten er så skjør at kloning nok ikke er et godt valg. Isteden har jeg dyrket koriander fra frø og prøvd ulike metoder, og her kan du se veksten etter ca fem uker:

Dyrke koriander i steinull og i jord

En av de mest vellykkede er de som ble dyrket i steinull, som du kan se i stillbildet over. Man kan da enten starte frø rett i steinullen: vann den først og la overflødig vann renne av, åpne den forsiktig og legg inn 2-4 frø, klem forsiktig sammen. Pass på at du ikke klemmer på steinullen mer enn absolutt nødvendig, ellers ødelegger man de fine, små luftlommene inni. Man kan også fint starte frø i såjord, men bruk da en dypere beholder enn på bildet nedenfor, for røttene vekser raskt og blir ganske lange:

IMG_20160522_192746

Fersk koriander er fast tilbehør til fredagstacoen her hjemme, og fremover får vi en jevnlig, hjemmedyrket forsyning, hvor kult er ikke det. 😀 I tillegg bruker jeg koriander i hjemmelagde, sunne smoothier. Feks i smoothien med honningmelon & bringebær i Smoothieutfordringen passer koriander bra (etter tips fra en i Smoothiegjengen!).

Koriander.jpg