Hjemmelagde chiliflakes lager seg selv!

Har du kjøpt for mye fersk chili? Eller har du, som meg, stadig biter av fersk chili som mugler fort i kjøleskapet og som du ikke får brukt opp? Jeg hadde etter hvert en liten pyramide av tørkede chilier på kjøkkenbenken, som jeg ikke visste hva jeg skulle bruke til. Da jeg plutselig trengte chiliflak til å lage min ultimate tomatsaus og ikke hadde mer igjen, måtte jeg improvisere.Hjemmelagde chiliflak

Chiliflak til hjemmelaget tacokrydder og kimchi

Du trenger tørket chili og enten stavmikser med hakker, minihakker (feks tilbehør til kjøkkenmaskiner) eller kaffekvern. Chili tørker veldig fint på kjøkkenbenken, gjerne i direkte sollys, men det går raskere å bruke en sopptørker. Du kan også dele chilien i to på langs og tørke på brett i stekeovnen på 30-50 grader med døra på gløtt. Les mer om dehydrering av frukt, grønnsaker og sopp her.

  1. Fjern de grønne endene med stilk
  2. Skjær chilien i grove biter
  3. Kjør alt med stavmikseren i hakkebeger eller bruk kaffe/krydderkvern

Chiliflak kan brukes i mange ulike oppskrifter. Det er en nøkkelingrediens i vår hjemmelagde tacokrydderoppskrift (med mye mindre salt og mye mer smak enn kjøpevariantene!) Du kan også bruke de istedenfor koreanske chiliflakes, gochugaru, i hjemmelaget kimchi. Husk bare at du må bruke mindre av hjemmelagde chiliflak fordi gochugaru er en del mildere.

Visste du forresten at du enkelt kan dyrke store mengder med basilikum på din egen kjøkkenbenk? Og tilnærmet gratis? Her kan du lese om hvordan. Basilikum er hovedingrediens i deilig, digg og kremet hjemmelaget pesto og er supergodt i hjemmelagde sunne smoothies! Feks smoothie dag 13 i Smoothieutfordringen: bringebær, klementin & lime som ble kåret til ukens beste av Smoothiegjengen

Mat fra bunnen av

Tanker, tips, erfaringer?

Skriv inn kommentaren din
Skriv inn navn her

four × 5 =