Vi lager en del hel grillet kylling som er delt på ryggsiden og brettet ut, som en sommerfugl (butterflied chicken). Jeg har endelig fått til en perfekt fremgangsmåte som garanterer supersprøtt skinn og saftig kjøtt – i alle delene! Skal skrive ned oppskriften, men i dag vil jeg slå et slag for innmat. Vi bruker kun kylling fra Stange og Holte, og i sistnevnte datt det sist gang ut et lite hjerte! Det har jeg verken opplevd eller tilberedt selv før, så det måtte selvsagt testes. Vi er alt for pripne her i Vesten og har mye å lære av asiatene når det kommer til å bruke hele dyret, såkalt ‘fra snute til hale’. Når man først produserer og avliver dyr, er det det minste man bør gjøre. Når det er sagt innrømmer jeg at ikke alt frister like mye. Dette handler om kultur, tradisjoner og vaner, og jeg håper flere vil begynne å bruke mer av dyret i matlaging hjemme. 🙂 Så var det dette lille hjertet da:

image

Det eneste jeg gjorde var å tørke det med papir, salte og pepre rett før steking, og legge det på toppen av kyllingen som sto inne midt i ovnen på 200 grader, de siste 5-6 minuttene. Snudde en gang underveis. Resultatet ble et utrolig delikat og saftig kjøttstykke med masse smak! Neste gang vi skal ha kylling skal jeg definitivt se etter en med innmat, og kjøper gjerne det ved siden av. Husker jeg riktig fører faktisk Rema egne poser med kyllinghjerter fra Stange. Ellers kan jeg anbefale å lese en bloggpost av Sara Lossius, som skriver klokt om ‘fra hode til hale’ her: link.

God helg!