“Hva spiser man kimchi til?”

Noe av det folk lurer mest på etter at de har laget sin første hjemmelagde kimchi, er nettopp dette. Kimchi kan like gjerne være hovedingrediensen, feks i en bibimbap. Gubben kaller meg gal, for jeg spiser kimchi rett ut av glasset, så godt liker jeg det! Det er bare fantasien som setter grenser. Prøv deg frem og finn ut hva du liker best. Er du glad i fisk? Da kan du nyte kimchi til alle mulige fiskeretter! Se lenger ned for flere tips, og legg gjerne igjen ditt beste tips i kommentarfeltet.

Er kimchi sunt?

Kimchi er svært sunt og det er gjort betydelig forskning på helsefordelene knyttet til et jevnlig inntak. Det gjelder fermentert mat for øvrig. Jeg vil skrive mer om dette i et senere innlegg. I mellomtiden anbefaler jeg deg å innarbeide fermentert mat i kostholdet ditt. I tillegg til kimchi går det mye i sauerkraut, surdeigsbrød og hjemmelaget kefir av ekte kefirkorn her hjemme.

Kimchi passer til det meste!

  • til omelett og eggebaserte retter som pai
  • på pølse i brød sammen med sprøløk, sennep og sylteagurk
  • på/til hamburger eller falafel
  • til stekt laks m/poteter og agurksalat (en av mine favoritter)
  • til fiskekaker m/potetmos
  • til fiskepinner m/potetmos (en annen favoritt)
  • på taco eller tortillalefse med grønnsaker, hummus og tunfisk
  • og mye, mye mer…!

Hva er ditt beste tips?

kimchi2

Kimchi passer til utrolig mye, men kanskje ikke alt

Det man bør huske på er at kimchi har mye smak, er sterkt og ganske salt. Derfor passer det bedre til retter som ikke har så mye av det. Feks bruker jeg ikke kimchi til når vi har pølser fra Jacob’s Utvalgte. 😉

Kimchi som har stått til den blir litt for sur til å spise naturell passer perfekt til kimchigryte, kimchi-jjigae, kanskje den mest populære gryteretten i det koreanske kjøkkenet. Der kan jeg anbefale Maangchis oppskrift.

PS: Vår familie har RADIKALT endret vårt grønnsaksinntak gjennom sunne, grønne smoothies. Vil du vite mer? Sjekk ut noen av oppskriftene, og meld deg på her og be om å få en *gratis* startguide for grønne smoothies – den enkleste og raskeste veien til “5 om dagen”!