Elsker du også basilikum?

Det gjør nemlig jeg! Den er bare fantastisk god i for eksempel grønne smoothies, som jeg drikker daglig under Smoothieutfordringen. I dag vil jeg gjerne dele ett av dyrkeprosjektene mine med dere, som ble en stor suksess. Om du digger basilikum og vil ha jevnlig og nesten gratis tilgang på denne nydelige og veldig anvendelige urten fra din egen kjøkkenbenk, bør du sjekke ut videoen min på Youtube. Jeg blir kjempeglad om du ‘liker’ videoen, og abonnerer på kanalen min. 🙂

Hva betyr å “klone” planter?

Når man kloner en plante tar man en stikling, dvs skjærer av en plantedel fra hovedplanten og setter denne i vann eller jord slik at nye røtter dannes langs stilken. Stiklingene jeg viser frem i videoen var kanskje 12 cm og hadde 3-4 blad. Veksten over de ca fem ukene siden de ble tatt, er imponerende! Alt dette fra en plante jeg kjøpte på butikken til ca tretti kroner. 😀 Basilikum er blant annet hovedingrediens i pesto, som man enkelt og billig kan lage hjemme. Her finner du en oppskrift på kremet pesto med valnøtter. Basilikum passer også godt på pizza med tomat og mozzarella, i rømmedressinger og er fenomenal i smoothies!

dyrke basilikum hjemme til pesto
Fra basilikumstilk til busk!

Jeg er ellers litt stolt over at dette er min aller første video, og håper dere liker den! I så fall blir jeg veldig glad om dere klikker på ‘tommel opp’ under videoen. 😀 Jeg blir også glad for tilbakemeldinger enten det er ros eller ris. Skriv i kommentarfeltet her på bloggen, på Youtube eller send meg en melding via Facebooksiden.