Fra chilifrø til sriracha

Jeg elsker fermentering (melkesyregjæring), og jeg elsker chili! I fjor begynte jeg å dyrke både chili, tomater, tomatillos, salat, urter og mye annet fra frø av. Da snakker vi mat fra bunnen av for alvor! 😀 Å dyrke mat selv hjemme var en fantastisk erfaring og i år har jeg større planer. Blant annet skal jeg dyrke mye mer chili. I fjor hadde jeg cayenne og jalapeño, men de små chiliplantene mine måtte bli med i et flyttelass. Det led de nok litt under og derfor ble det ikke så mye frukt. Noe ble det likevel, og de ble selvfølgelig til hjemmelagde chiliflak og en av hovedingrediensene i min ultimate oppskrift på hjemmelaget tacokrydder. Siden det ble så lite frukt fikk jeg ikke prøvd meg på fermenterte chilisauser. I år er imidlertid planen å lage hjemmelaget sriracha. Det gleder jeg meg masse til! Vi bruker en del sriracha hjemme, spesielt til wok, og da må jeg jo selvsagt forsøke å lage den fra bunnen av.

Del ditt beste mattips for å bli med i trekningen!

konkurranse beste mattips fermentert chilisaus srirachaGjennom februar kan du dele ditt beste mattips for å være med i trekningen av denne søte miniatyrflasken! Hva bruker du sriracha til? Eller har du et godt forslag til hva man kan spise kimchi til som tilbehør? Del ditt tips i kommentarfeltet nedenfor!

Flasken er fylt med 50 ml srirachasaus og kommer med karabinkrok så den enkelt kan festes på nøkkelringen. Perfekt til reise!

 

Hjemmedyrking + fermentering = <3

Dyrking av mat selv og fermentering er to hobbyer som går veldig godt sammen. Dyrker man mye er det ikke alltid man rekker å spise opp alt, og da må maten konserveres. Min favorittmetode for det er selvfølgelig fermentering. Da får man ikke bare lang holdbarhet, men også masse gode bakterier som kroppen blir veldig glad for! Av fermentering er kefir, kimchi, surdeig, sauerkraut og ketchup favorittene. Kefir lager jeg av ekte kefirkorn og mysen bruker jeg i stort sett all bakst, det samme med surdeig. Vil du vite mer om fermentering? Meld deg på her i dag!