Hvor mye fisk er det egentlig i frosne fiskepinner?

De fleste fiskepinnene i frysedisken inneholder bare rundt halvparten fisk. (Jeg skal imidlertid være ærlig, en av mine ‘guilty pleasures’ er nettopp disse fiskepinnene!) Derfor ble jeg veldig glad for å få tips av en kollega om å teste hjemmelagde tacofiskepinner. Disse har gått rett inn på topplisten vår over fiskemiddager! Har dere små barn blir det også en garantert suksess. Oppskriften er enkel og når man har forberedt ‘dyppeskålene’ går det raskt unna. Inspirasjonen er hentet herfra, men vi bruker selvsagt hjemmelaget tacokrydder.

Tacofiskepinner er enkle å lage, med litt forberedelser

Både fersk og frossen fisk kan brukes, men gode råvarer er selvfølgelig uansett best. Tørk fiskestykkene godt med tørkepapir for å trekke ut mest mulig fuktighet. Forbered deretter tre skåler, som avbildet nedenfor:

  1. Første med et sammenrørt egg (gjerne L eller XL)
  2. Andre med en halv dl hvetemel blandet med en stor ss tacokrydder (15-20 g etter hvor sterkt du vil ha det)
  3. Tredje med cornflakes du knuser lett

wp-1471680759502.jpg

Når dobbeltdypping er lov!

Når jeg lager panert mat ‘dobbeldypper’ jeg alltid for å få et litt tykkere lag rundt: dypp fisken i egget, så i melblandingen, tilbake i egget, en runde til i melblandingen og til slutt i cornflakes. Vi prøvde også med panko (brødsmuler japansk type) til dette, men det ble ikke like godt synes vi! Pinnene legges etter hvert på bakepapir på en rist og stekes midt i ovnen på 200 grader i 15-20 min, avhengig av tykkelse. Jeg måtte ta de ut et par ganger for å sjekke (pinnene er ferdige når fiske har begynt å flake seg) og denne gangen tok det ca 20 min.

Jeg serverer fiskepinner med hjemmelaget potetmos med litt godt smør og ferske urter. Grønnsaker hører med og råkost og kokte erter passer godt til. Jeg spiser også alltid hjemmelaget kimchi til! 🙂

Lei av fisk? Hva med en autentisk thailandsk kyllingsuppe, Tom Kha Gai, slik den skal lages? Eller raske, digge enchiladas på en travel hverdag.