Mat fra bunnen av – fra barnsben

Jeg har alltid vært glad i å lage mat og kan takke mamma for mye av det. Hun lagde alltid skikkelig god, gammeldags mat fra bunnen av. Jeg husker godt at jeg som lita jente så storøyd på mamma som sto med hele slakt på kjøkkenbordet og delte i alle tenkelige kjøttbiter, alt med håndsag og rå muskelkraft! Hun plukket fjær av høner og kokte deilig kraft på skrogene, og det var alltid en duft hjemme av nybakte brød, boller eller rundstykker i huset vårt.

En litt sunnere hverdag

De senere årene har jeg blitt mer og mer interessert i et sunt kosthold og ernæring. Det betyr ikke at man ikke kan spise skikkelig god mat hver eneste dag, eller at man skal unngå det ene eller det andre. Vi spiser både potetgull og smågodt i helgene, vi også. 😉

Dessverre florerer det av “råd” og selverklærte eksperter på nettet, og det blir stadig vanskeligere å vite hva man skal tro på. Er det fett som er synderen? Salt? Eller var det sukker?

Jeg er ingen ekspert. Men jeg tror ikke at det trenger å være så vanskelig å leve litt sunnere. Begynn med små endringer og justeringer. Mange små grep over tid blir til vaner. Langvarige vaner blir til en livsstil. En livsstil du kan begynne å realisere allerede i dag, med for eksempel grønne smoothies. Som ikke må være grønne! 😉

God planlegging = mindre matsvinn og mer penger

Det er utrolig hva man kan spare ved å være bevisst på hva, når og hvor mye man handler. Planlegging er virkelig nøkkelen til å kunne holde seg til et budsjett, og samtidig sørge for næringsrike måltider basert på gode og friske råvarer. Les innlegget om 9 gode råd til smart handling her.

Mat fra bunnen av trenger ikke koste mye, eller være vanskelig. Med bloggen min håper jeg å kunne dele noe av min lidenskap og erfaringer og komme med tips til hvordan man kan balansere en travel hverdag med god og sunn mat fra bunnen av.

Jeg håper du lar deg inspirere!