Priskrigen i dagligvarebutikkene fortsetter med uforminsket styrke, skriver E24. Dagbladet og Nettaviser hadde også oppslag for en ukes tid siden med store overskrifter som Priskrig på julemat og Årets julepriskrig har startet. Man har moderert seg litt da, i fjor snakket alle om ‘vill priskrig’.

Priskrig = mye penger spart! Eller..?

I denne bloggen skal jeg fremover skrive mer om nettopp gode tilbud, og ja, det ER mange knallgode tilbud i butikkene nå. Samtidig er det begrenset hvor mye surkål, nonstop, sirup, marsipan, ferdiglaget pepperkakedeig og svisker man trenger. Spesielt krige om å få kjøpt! Det er lett å la seg friste til å gå mann av huse for å spare penger på gode tilbud. Følgende kan være verdt å huske på:

  • Disse tilbudene er lokketilbud. Butikkene gamler på at vi også kjøper med andre varer, som kanskje tilfeldigvis er skrudd opp på samme tidspunktet.
  • Hvor mye koster det deg å farte rundt til de ulike butikkene for å få med deg flest mulig tilbud? Har du månedsbillett på bussen og mye tid til overs er det greit nok, men bruker du tid du egentlig ikke har, bensin og kanskje til og med bompenger, sparte du kanskje ikke så mye likevel? (Ifølge en lang forumtråd jeg har lest, er det overraskende mange som gjør dette, bare for feks surkål.)
  • Kjøper du mer enn du trenger? Tenk over om du egentlig har plass i skap, skuffer, kjøleskap og fryser. Ikke handle så mye at det går ut på dato før du rekker å bruke det! Nordmenn kaster hvert år 217 000 tonn mat som kunne vært spist! I kroner og ører utgjør det over 20 milliarder kroner. Hvert år. Bare i Norge.

Når bør man slå til på et godt tilbud?

Enkelte varer kan man godt ‘hamstre’ med god samvittighet og uten å være redd for holdbarheten. Vi, for eksempel, bruker ganske mye mais og sorte bønner til fredagstacoen, og når disse er på tilbud kjøper jeg mye. Og noe av det beste jeg vet er makrell i tomat på brødskiva til lunsj. Da en ny favorittsmak var på tilbud kjøpte jeg likesågodt en hel eske! Overraskende fikk jeg ingen rare blikk i kassa. 😉 Hermetikk har nesten ubegrenset holdbarhet. Tørrvarer er også fint å kjøpe i store kvanta, pass bare på riktig oppbevaring.

Gode tips til hvordan man kan spare penger så det virkelig monner

I tillegg til tipsene nedenfor bør du lese dette innlegget om hvordan du kan spare store penger på smart handling.

  • Planlegg uken med ukesmeny og ukeshandling
  • Handle i store kvanta
  • Dra på datojakt
  • Dra nytte av fordelsmedlemskap, kuponger og ukentlige tilbud
  • Spar både tid, penger og energi på å organisere bedre på kjøkkenet
  • Og mange flere gode tips!

God julehandling så lenge!