Saftig maisbrød til grillmaten

Nå har jeg endelig tatt meg tid til å lage maisbrød, som jeg har lest så mange ganger om. Maisbrød har lange tradisjoner, spesielt i sør-statene i USA, og inneholder vanligvis ikke sukker eller mel. Det regnes nærmest som dødssynd å ha dette i! Jeg tok imidlertid utgangspunkt i Maangchis oppskrift og hadde litt sukker i, men neste gang blir det uten. Den ble også litt fort tørr, så jeg tror oppskriften blir bedre med yoghurt istedenfor myse.

Du trenger:

2 cups (ca 280 gram) maismel
1,5 ss sukker
1 stort egg
1 cup (2,4 dl) lettmelk
1/2 cup (1,2 dl) myse (kan erstattes med melk eller kefir)
1 ss olje (jeg brukte raps)
2 ts bakepulver
1/2 ts salt

maisbrød

Fremgangsmåte

  • Bland maismel, sukker og salt
  • Rør inn egg, melk, myse og olje (bruk gjerne K-kroken på kjøkkenmaskinen) og bland godt
  • La blandingen stå i 20-25 min (da blir brødet luftigere)
  • Bland bakepulveret raskt (og godt) inn med en slikkepott
  • Hell røren i en form smurt godt med smør og stek midt i ovnen på 200 grader til gyllen på toppen og en pinne kommer tørr ut

Du kan bruke en firkantet form på ca 20×20 cm eller en rund på 18-22 cm. Min var ferdig etter 25 min i en 22 cm stor rund form.

Maisbrød smaker helt klart best nesten rett fra ovnen og er et fantastisk godt tilbehør til all grillmat. Det smaker også nydelig med honning på! Brunost var derimot ikke en vinner… :p For oppbevaring pakkes brødet inn i gladplast eller aluminiumsfolie og er holdbart et par dager i romtemperatur, ca 1 uke i kjøleskap og 2-3 mnd i fryser.