Velkommen til ny smoothieutfordring med ekstra grønne smoothies!

Så utrolig gøy å ha så mange med denne gangen også. 🙂 Det gir meg motivasjon til å fortsette å teste og eksperimentere med nye råvarer og oppskrifter!

Er du en av de som synes det er vanskelig å spise nok grønnsaker? Man skal tross alt ha i seg minst et halvt kilo, inkludert frukt og bær, hver eneste dag. Mange sier også at de ikke føler de har tid eller overskudd til å tilberede så mye hver dag. Med grønne smoothies blir dette så enkelt!

Nedenfor finner dere hele handlelisten for de neste to ukene fra og med mandag. Det er nå mulig å kjøpe hele utfordringen som del av en større e-bok om grønne smoothies, les mer her.

Det er fortsatt mulig å bli med!

Meld deg opp her og be om invitasjon til vår private Facebookgruppe. NB! Du må bekrefte e-postadressen din for å bli med.

Handle bevisst, spar penger

De fleste som kjenner meg vet at jeg er ganske økonomisk bevisst. Joda, jeg «svir av» penger på ting som kan anses som unyttig, jeg også, men jeg handler sjelden på impuls og er stort sett svært prisbevisst. Det skal faktisk ikke så mye til for å innearbeide noen gode handlevaner slik at du også kan spare flere tusen kroner hvert år. Når det kommer til mat (og grønne smoothies!) er det mye penger å spare. VGs matvarebørs, f.eks, har vist at man kan spare mellom 12 og 15 000,- (!) bare på å bytte dagligvarebutikk.

Det, og ni gode tips til smart handling, kan du lese mer om her.

Hvor skal du handle?

Grønne smoothies kan koste lite, eller mye! Pris varierer etter hvilken butikk du handler i. Verdensbutikker er oftest desidert billigst på frukt og grønt, og bruker å ha flere varianter av nøtte/soyamelk. De har imidlertid ofte ikke noe særlig frossen frukt, bær og grønnsaker. Rema 1000, Coop Extra og Kiwi er de billigste dagligvarebutikkene. Coop Mega, Obs! og Meny er dyrere, men har større utvalg og gode nisjeprodukter.

Nedenfor finner du handlelisten for Ekstra Grønn Smoothieutfordring og den dekker hele utfordringen. Du skal lage 10 grønne smoothies, mandag til fredag i to uker. Se lenger ned for et prisoverslag på råvarene. PS: Jeg har oppgitt gram for varer der du må vurdere selv hva som må kjøpes inn, siden gulrøtter, søtpotet etc. kan variere mye i størrelse.

Handleliste Ekstra Grønn

1 søtpotet (260 g)
1 gresskar (100 g)
3 gulrøtter (300 g)
1 pk/pose grønnkål (190 g)
1-2 kinakål (280 g, kun det hvite)
1 ananas
2 appelsiner (240 g)
1 banan (110 g)
1 mango (80 g)
1-2 økologiske sitroner (1 båt per smoothie)
1 pose frossen spinat
1 pose frosne jordbær
1 pose frosne kirsebær
3 kartonger nøtte- eller soyamelk
1 pose tørkede tranebær
1 potte basilikum (valgfritt)
1 potte sitronmelisse (valgfritt)

Hvor mye koster det? Hva med nettbutikker?

Som nevnt vil prisene variere etter hvor du handler og jeg skrev over hvilke dagligvarebutikker som vanligvis er billigst. Da jeg gjorde research av priser til denne utfordringen fikk jeg imidlertid en overraskelse. Menys nettbutikk var gjennomgående billigere enn Kolonial.no, selv om det er sistnevnte som har vunnet alle pristestene jeg har sett!

Om du velger å handle på de billigste dagligvarebutikkene vil samlet pris på hele handlelisten være rundt 350,-. Da har jeg ikke regnet med de ferske urtene, som koster ca 25,- ekstra per potte (store). Hver smoothie vil imidlertid koste under 30,- kr. fordi man ikke bruker opp alt man kjøper, blant annet spinat, ananas, kirsebær og jordbær. Handler du på verdensbutikker blir smoothiene enda billigere, så det anbefaler jeg.

Med tanke på at en sjokoladeplate koster fra 30 til 50 kroner, er dette en liten investering for en stor gevinst!

Relevante tilbud i uke 25

  • Meny: 30% på spiseklare salater
  • Joker: 50% på moreller om du kjøper Pink Lady 6pk (disse eplene bruker å koste rundt 34,-) – om du ikke finner kirsebær kan du evt. erstatte med moreller, men da må du ha mer syre i smoothien for å veie opp for forskjellen i surhet
  • Spar: moreller (79,-/kg)
  • Coop Mega: 30% på kuttet og vasket salat, inkl. babyspinat og grønnkålmix

Tanker, tips, erfaringer?

Skriv inn kommentaren din
Skriv inn navn her

2 × one =