Pesto kan du fint lage med andre typer (og rimeligere) nøtter!

Når du har begynt med kloning av basilikum, som du kan lese om og se video av her, får du plutselig store mengder basilikum på kjøkkenbenken. Da er det på tide å lage pesto! Pesto egner seg godt til frysing så lag gjerne opp en god porsjon. Frys ned i en stor isbitform og når de har blitt gjennomfrossen kan du ha de over i en ziplockpose. Denne pestoen ble laget på sparket med det jeg fant i skap og kjøleskap, og gurimalla så bra den ble! Slik skal jeg lage den neste gang også. Pesto uten pinjekjerner? Javisst! Til våren kan man i tillegg bytte ut basilikum med næringsrike (og helt gratis!) brennesleblad.

pesto.jpg

Ingredienser og fremgangsmåte

  • 50 g valnøtter (eller andre typer nøtter)
  • 30 g basilikum (en god neve)
  • 100 g olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • 30 g vellagret Jarlsberg (eller parmesan)
  • salt og pepper etter smak

Ha alle ingrediensene i en minihakker, foodprosessor eller bruk stavmikseren i en dyp beholder. Kjør alt sammen til en fin masse – ferdig. Så enkelt er det!

Prøv en kremet variant!

For en nydelig kremet variant kan du blande pestoen med rømme. Bruk gjerne Rørosrømmen, den er utrolig god på smak og i en helt annen klasse enn øvrige varianter.

Pestoen passer veldig godt med pasta, på pizza med mozzarella og tomat, til grillet kylling, til laks og mye, mye annet. Legg gjerne igjen ditt beste tips i kommentarfeltet.

Tanker, tips, erfaringer?

Skriv inn kommentaren din
Skriv inn navn her

6 − 4 =