Mat fra bunnen Bokmerker tips og ressurser

Tips til gode matblogger

Det søte liv
Trines Matblogg
Linda Stuhaug
azélia’s kitchen: How to make an easy loaf (no kneading) fantastisk bloggpost med masse bilder som viser detaljerte teknikker og fremgangsmåter

Tips til sider med nyttige og spennende artikler

Serious Eats – en av de beste matsidene på nett der de går skikkelig i dybden for å undersøke matmyter, avdekke vitenskapen bak vellykkede oppskrifter og mye mer – noen sider jeg anbefaler spesielt:
The Food Lab: The Science of No-Knead Dough
The Food Lab: Ultimate Chocolate Chip Cookies (step-by-step)
The Food Lab: How to Get Started With Sous Vide Cooking
The Food Lab: Complete Guide to Sous Vide Steak
The Food Lab: How to Make Foolproof Béarnaise Sauce
The Food Lab: The Truth About Brining Turkey
The Food Lab: The Quick and Dirty Guide to Brining Chicken or Turkey

Diverse

Stykningsdeler (storfe, kalv, svin, sau/lam)

Ordliste (under oppdatering)

Autolyse av deig: kommer
«Bretting» av deig: kommer
Glutenmel (hvetegluten, vital wheat gluten) lages av hvete, er nesten rent gluten og har et meget høyt proteininnhold (75-80%). En liten mengde gjør underverker for brød, spesielt når man bruker meltyper med lite gluten (feks bygg og emmer). Les mer om glutenmel hos the kitchn: Vital Wheat Gluten: What Is It and When Should It Be Used?
Kremotartari (vinsten, cream of tartar) er et biprodukt i vingjæringsprosessen og brukes for å hindre krystallisering av sukker og for å stabilisere eggehvite i feks marengs/pavlova og suffleer. Fås på apotek og velassorterte dagligvarebutikker i Norge eller på nett (feks iherb).

Tanker, tips, erfaringer?

Skriv inn kommentaren din
Skriv inn navn her

4 × 4 =