21 dager med smoothies og én vinneroppskrift

Årets første Smoothieutfordring, Grønn Smoothie Intro, ble en braksuksess med nesten 400 deltakere! Det har vært utrolig gøy å følge dere og se de fine bildene dere har delt. At så mange faktisk gjennomførte alle 21 dagene er imponerende! Nå er jeg kjempeglad for å kunne dele med dere hvem som vant konkurransen. Tusen takk til alle som sendte inn kreative bidrag! Alle oppskrifter ble testet, men det kunne bare bli én vinner. Først vil jeg vise frem noen av bildene dere delte underveis i utfordringen. Hvem vil ikke smake på en grønn smoothie når de ser så lekre ut??

Sjekk hvem som vant smoothiekonkurransen i Matfrabunnens #Smoothieutfordring! 😊

A post shared by Mat fra bunnen (@matfrabunnen) on

Husker du smoothiene som ble kåret til de beste i uke 1 og uke 2?

Gratulerer til Sunniva!

Sunniva har vært en av de mest aktive deltakerne gjennom utfordringen og har delt mange lekre bilder underveis. Hun har også bidratt til engasjement og god stemning i Facebookgruppen vår, så tusen takk for det Sunniva! Se oppskriften hennes nedenfor. Dette sier Sunniva selv om å være med på smoothieutfordringen:

Vinner beste grønne smoothie i SmoothieutfordringSmoothieutfordringen gav meg ny giv i forhold til å bruke mer grønnsaker i smoothie, og ikke minst lærte meg å lage smoothier som faktisk metter godt og kan brukes som et måltid. Etter ett år med salat til lunsj hver dag, har dette blitt en fast slager nå, minst to dager i uka. 

Vil du være med på neste Smoothieutfordring? Da melder du deg opp her.

At Smoothieutfordringen har bidratt til at noen har spist noe annet til lunsj på over ett år, føles fantastisk! Det gjør dypt inntrykk, og jeg er så glad for at både Sunniva og mange av dere andre har delt erfaringene deres med meg. Tusen takk!

Sunnivas digge vinneroppskrift

Sunniva kaller denne for sin ganske så grønne kandidat, men den smaker ikke «grønt»! Oppskriften hennes er faktisk en ny favoritt her hjemme og jeg har allerede laget den mange ganger. 🙂 Ingrediensene nedenfor er til én smoothie:

  • 2,5 dl usøtet soyamelk
  • 75 gr økologisk gulrot
  • 50 g kaki eller persimon
  • 50 g mango
  • 25 g spinat
  • 20 g avokado
  • 1/2-1 cm tykk kube fersk ingefær
  • 1/2 ts knuste linfrø
  • Saften av 1/4 lime
  • Evt 1 ss nøtter. Jeg toppet med skivede mandler

Næringsinnhold per porsjon: 287 kcal, 13,9 g fett, 21,2 g karbohydrater og 13,3 g proteiner. Hver porsjon har også 11,2 g kostfiber. 

Vinner av Smoothieutfordringen

Ha først i soyamelken, deretter myke ingredienser, nøtter og til slutt alt som er frossent. Blend til en glatt konsistens, men ikke så lenge at den blir varm. Med en kraftig blender går dette på et minutt eller mindre, med vanlige blendere noe lenger.

Vil du være med på neste Smoothieutfordring?

Jeg kommer til å kjøre en ny runde med Smoothieutfordring snart, da en kortere variant. Forhåndsmeld deg på denne siden og du vil motta varsel med en gang vi kjører i gang igjen.

En sunn, enkel, morsom og billig Smoothieutfordring alle kan klare!

På e-post sender jeg ut handlelister med priser og en liste over ukens tilbud på relevante ingredienser i alle dagligvarebutikkene. Du får også oppskrifter jeg har designet selv fra bunnen av (inkl. kalorier og detaljert næringsinnhold). Jeg bruker ikke ‘jålete’ eller dyre ingredienser i smoothiene i denne smoothieutfordringen. Alle oppskriftene er også vegansk, glutenfri og laktosefri. For de som ønsker å bruke smoothiene som måltidserstattere får du også gode tips om det.

Her ‘møtes’ vi – Facebook og Instagram

Det er opprettet en privat Facebookgruppe for «Smoothiegjengen». I tillegg kan vi dele bilder på Instagram for de som er der. All info fås på e-post etter at du har meldt deg på. Husk å sjekke mappen for søppelpost! 🙂 Håper vi sees!

Tanker, tips, erfaringer?

Skriv inn kommentaren din
Skriv inn navn her

ten − 1 =