Lag noe skikkelig snadder av ribberestene

Opprinnelig skrev jeg dette innlegget i april da vi var i gang med å tømme fryseren. Ribbewoken ble så utrolig god at vi bestemte med en gang at det kom til å bli ny juletradisjon! Nå er det jul igjen og jeg regner med at mange kommer til å lete etter tips til hva man gjør med ribberester. Dette er en av tingene du bare må prøve i år!

Får du ikke sprø svor på ribba? Etter min erfaring er det ikke nødvendig å ‘styre’ for mye. Følg denne enkle oppskriften for perfekt saftig ribbe med garantert sprø svor!

Wok med ribbe er, uten sammenligning, den beste woken vi har laget her hjemme noen gang! Det er også veldig enkelt, men det tar alltid litt tid å lage wok fordi man bør steke grønnsakene i små porsjoner på høy varme for å være sikker på at de blir sprø. Bruk hva du har av grønnsaker. Nedenfor kan du se noen av grønnsakene vi brukte sist gang. Ellers er det veldig godt med fersk chili, kålrabi og selleri.

ribberester ribbewok rester av ribbe

Slik lager du en skikkelig god wok med rester av ribbe

  • Bruk en jernwok om du har for de holder godt på varmen. Ha et par ss med olje i woken og varm opp til det begynner å ryke litt av den. Sesamolje er perfekt å bruke.
  • Fres grønnsakene i flere omganger på veldig høy varme og legg til side underveis.
  • Skjær ribberestene i strimler og stek til slutt. Her kan man bruke en vanlig stekepanne. Noe av kjøttet kan du brune godt og resten steke skikkelig sprøtt (legg disse bitene på et tørkepapir for å trekke ut fettet).
  • Salt etter smak og bland alt godt sammen med kokte nudler eller ris. Server med sriracha eller hoi sin-saus!

Tips!

Dette er fremgangsmåten vi alltid bruker når vi lager wok hjemme. Bytt ut ribberester med svin, kylling, storfe eller lag en vegetarisk variant med tofu.